Jeg havna på nettstedet fileaminmobiles.com etter en faks-spam på jobb. Selskapet bak kaller seg Fileamin LTD.
Denne faks-spammeren med nettstedet faxremovals.com er et kapittel for seg, jeg burde vel skrive litt om dem også, men det får eventuelt bli seinere.
Tilbake til fileamin, i diverse varianter.
En iPhone til kr. 890.- ? Nå tror jeg ikke helt det da, men den websida er helt klart villedende.
Med andre ord: Svindel.
Hvis du tusler deg rundt på de forskjellige sidene, får du kanskje et inntrykk av det samme; svindel.
Hvis du kikker godt etter på det store bildet (se under), vil du også se "Lightinthebox.com" på bildet av den såkalte iPoden.
Også et nettsted med høyst tvilsomt rykte. Ser ut til å være kinesere med annenrangs produkter. Eller det som verre er.
Er dette en iPhone?:
Eller noe annet?
(klikk på bildet for en større versjon)

Et besøk på Brønnøysundregistrene gir firmaet Fileamin Limited, et NUF.
Innafor "Varehandel", "Import og detaljsalg fra fast driftsted av bredt, uspesifiserbart, vareutvalg - Primært klær, naturmedisin, motorsykler og lignende."
Og tydeligvis mobiler inkludert i det uspesifiserte vareutvalget.
Tro om denne karen driver klesbutikk i Bergen?
Besøket hos Brønnøysundregistrene førte meg til et annet firma også:
Fileamin Invest Ltd
Først Kredittilsynets advarsel:
Kredittilsynets advarsel om Fileamin Invest Ltd
Linken til nettstedet til luringen finner du på www.fileamin.com/, som igjen redirigeres til http://www.fileamininvestltd.vpweb.no/default.html.
Forøvrig et nettsted som skriker svindel med store bokstaver.
Amatørmessig laget. For å si det mildt. I likhet med nettsidene som prøver å lure billige mobiler på folk.
Styr unna.