Fasthost AS - med en ørliten hjelpende hånd til kriminelle?

Kommentarer

2 kommentarer
Dette gir åpenbart ikke

Dette gir åpenbart ikke mening. Se på den andre siden av linken du postet:

http://cidr-report.org/cgi-bin/as-report?as=AS31283&v=4&view=2.0

Tror du at Fasthost "leverer nett" til Telenor, Yahoo og Global Crossing? Det er en vesensforskjell på å peere med noen og på å levere transit for dem.

Postet av en anonym godfjott (ikke bekreftet) søn, 30/11/2008 - 12:49
Rett, men feil allikevel?

Som jeg skrev: Jeg beveger meg på ukjent mark, men min tolkning var tydeligvis delvis korrekt. Feilen er at jeg ikke har kunnskap nok til å se "bak" det som faktisk ble "feilrapportert". Hvis jeg nå har skjønt det rett da.
Jeg har fått et par e-poster fra Steinar Torsvik hos FastHost om dette og klipper og limer den første i sin helhet:

Dette stemmer faktisk ikke. Du leser rapporten til cidr-report korrekt, men dataen til cidr report baserer seg på rapporter fra mange ISPer rundt i verden.

Hvis du ser på as-pathen til Ecatel er den: 12654 16186 31283 29073

Vårt as-nummer er 31283 og Ecatel sitt as-nummer er 12654. Mellom oss og Ecatel ligger SSC Networks, en av våre kunder som vi leverer ip-transit til.

http://www.db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=AS16186&do_search=Search

Du kan også se en liste over kunder bak vårt as-nummer her: http://www.db.ripe.net/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=AS-FASTHOST&do_search=Search

Det som skjer er at sansynligvis at SSC Networks rapporterer til cidr-report at vi leverer ip-transit/konnektivitet for hele verden til Ecatel. Det vi i praksis gjør er å gi tilgang til Ecatel sitt nettverk kun til SSC Networks.

Hvis du tar en sjekk på noen tilfeldige looking glass (eks http://www.traceroute.org/) og tracerouter noen ip-prefixer bak Ecatel vil du se at de aldri går via vårt nettverk.

Jeg hadde gjerne sett at du endret blogposten til å reflektere dette.

Ta gjerne kontakt med meg direkte for evt spørsmål.

--
Med vennlig hilsen,

Steinar Torsvik
Fasthost AS

FastHost må for all del selv kommentere om jeg har gjort en grov feil her.
Mulig jeg selv kommer med ytterligere kommentarer.
Eventuelt klipper og limer litt fra ytterligere e-poster.

Postet av Rune søn, 30/11/2008 - 14:54