Jeg havna på nettstedet fileaminmobiles.com etter en faks-spam på jobb. Selskapet bak kaller seg Fileamin LTD.
Denne faks-spammeren med nettstedet faxremovals.com er et kapittel for seg, jeg burde vel skrive litt om dem også, men det får eventuelt bli seinere.
Tilbake til fileamin, i diverse varianter.
En iPhone til kr. 890.- ? Nå tror jeg ikke helt det da, men den websida er helt klart villedende.
Med andre ord: Svindel.
Hvis du tusler deg rundt på de forskjellige sidene, får du kanskje et inntrykk av det samme; svindel.
Hvis du kikker godt etter på det store bildet (se under), vil du også se "Lightinthebox.com" på bildet av den såkalte iPoden.
Også et nettsted med høyst tvilsomt rykte. Ser ut til å være kinesere med annenrangs produkter. Eller det som verre er.
Er dette en iPhone?:
Eller noe annet?
(klikk på bildet for en større versjon)

Et besøk på Brønnøysundregistrene gir firmaet Fileamin Limited, et NUF.
Innafor "Varehandel", "Import og detaljsalg fra fast driftsted av bredt, uspesifiserbart, vareutvalg - Primært klær, naturmedisin, motorsykler og lignende."
Og tydeligvis mobiler inkludert i det uspesifiserte vareutvalget.
Tro om denne karen driver klesbutikk i Bergen?
Besøket hos Brønnøysundregistrene førte meg til et annet firma også:
Fileamin Invest Ltd
Først Kredittilsynets advarsel:
Kredittilsynets advarsel om Fileamin Invest Ltd
Linken til nettstedet til luringen finner du på www.fileamin.com/, som igjen redirigeres til http://www.fileamininvestltd.vpweb.no/default.html.
Forøvrig et nettsted som skriker svindel med store bokstaver.
Amatørmessig laget. For å si det mildt. I likhet med nettsidene som prøver å lure billige mobiler på folk.
Styr unna.


Kommentarer
6 kommentarerJaha, idioter finner man overalt.
Dette gjelder selvfølgelig også dersom det ikke er leder i Filaminmobiles som har lagt igjen dette gullegget:
[Generelt kontaktskjema] Vi vurderer politianmeldelse hvis du nektar å ta kontak med oss!
Kocic B. Petar har sendt en melding via kontaktskjema på
http://skriblerier.adesign.no/index.php?q=contact.
Ja,som sakt hvis du nektar å ta kontakt med oss vi vil anmelde saken til
polititet!
Hvis du vil du kan ta kontakt med oss direkte på telefpn [slettet]!
Har du en mobil vi kan ta kontakt med deg!??
Mvh. KocicB. Petar daglig leder i Fileamin Ltd.
Nå er jeg en smule usikker på om jeg vil bli anmeldt fordi jeg nekter å ta kontakt.
E-post er sendt, så jeg antar at den årsaken er ryddet av veien. Sjøl om det ikke er via telefon.
Jeg mener også bestemt at han i en tidligere e-post har fått konkret spørsmål om det er en iPhone eller ikke. Jeg finner dessverre ikke den e-posten.
Her er deler av e-posten jeg sendte tilbake:
Dette er kun en henvendelse for å sjekke at det virkelig er eieren bak
"Fileamin Ltd" som har tatt kontakt via skjemaet på
http://skriblerier.adesign.no/index.php?q=contact.
Først og fremst på grunn av at henvendelsen virker usannsynlig idiotisk
ut.
Dersom dette tøvet er reelt: Skriv i en e-post hva du mener i stedet for
å komme med tåpelige trusler.
Hei igjen du,Rune!
Nå tålmodigheten har tatt slutt!
Som du selv kan se Web-linken hvor det ble gjort en TEKNISK FEIL eksisterer ikke i mer en 65 dager,men du har ikke gjort noen ting med "Runes blogg" om "faxremovals.com til fileaminmobiles.com"!
Nå du skal få 2 dager (48 timer) på deg/dere for å slette,FJERNE,det du/dere kaller som "BLOGG",ellers en politi anmeldelse er i gang!
Idag er torsdag 4.februar 2010 og klokken er 09.31 !
Til slutt det er bare en ting å si :
" Språket ditt viser hva slags mennesker DU / DERE er"!
Mvh. Kocic B. Petar
Og jeg er like forvirret som etter den tidligere kommentaren, visstnok fra samme person.
Har det vært en teknisk feil en plass? Som varte i 65 dager?
Det var da svært så lenge.
Og ingen har sagt noe om det tidligere.
Jeg fikk aldri noe svar på e-posten jeg sendte.
Har det med "Fileamin Limited" å gjøre? Eller med "Fileamin Invest"?
Har han hatt en teknisk feil med investeringene sine?
Og hva har det med mine skriblerier å gjøre?
Har det vært en "teknisk feil" her slik at han ikke har kunnet svart?
Herr "Petar" har vært taus lenge og så kommer han her og blåser seg opp igjen.
Jeg vurderte ei stund om jeg skulle publisere denne kommentaren.
Med en tanke om at dersom dette virkelig er "Petar" trenger han kanskje å beskyttes mot seg selv.
Men jeg lar det stå til.
Og publiserer kommentaren hans sånn cirka torsdag 4. februar klokka 19.30!
Og ingenting vil så langt bli fjernet.
Denne datt ned i e-postkassa mi sist torsdag:
Og jeg klarte ikke å la være å svare (en stygg uvane jeg har):
Og nå, søndag kveld dumpa dette inn:
Og jeg fortsetter med min uvane (det får jaggumeg være nok at jeg har slutta å røyke!):
Men nå er jeg passe lei.
Skal se om jeg får ut noen flere dokumenter fra Finanstilsynet.
Før jeg eventuelt gir meg.
Anmeldelsen kan han stikke opp en plass sola aldri skinner.
Hos seg selv, fortrinnsvis.
Så lenge fjotten ikke er i stand til å formulere hva det er han vil ha fjernet kommer jeg til å tvinne tomler.
Ny e-post fra Kocic B. Petar:
Nå gidder jeg muligens ikke mer, her er svaret:
Nå tror jeg ikke jeg gidder mer.
I den betydning at jeg ikke svarer ham framover.
Kanskje jeg legger ut det han sender meg.
Eller kanskje jeg rett og slett bare forsøker å blokkere fjomsen.
Så får han bare anmelde hvor mye han vil for min del.
Jeg gir blanke.
Hei,
løsningen på faks-spam problemet finnes her:
http://www.klageskrik.net