En "tung" e-post i grisete html-format med en masse vedlagte bilder.
Sent til en adresse som bare finnes i Brønnøysundregistrene.
Og som det selvfølgelig ikke skal sendes spam til.
Sent fra info@alfasoft.no med return-path returnerte@programnytt.com, via IP-adressen 88.87.35.46.
Som er proisp.no.
Først whois info for programnytt.com:
Domain Name: PROGRAMNYTT.COM
Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM
Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com
Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com
Name Server: NS1.PROISP.NO
Name Server: NS2.PROISP.NO
Status: ok
Updated Date: 28-jan-2010
Creation Date: 13-feb-2008
Expiration Date: 13-feb-2011
>>> Last update of whois database: Wed, 24 Mar 2010 21:21:16 UTC <<<
Registration Service Provided By: PRO ISP ANS
Contact: +47.51200870
Website: http://www.proisp.no
Domain Name: PROGRAMNYTT.COM
Registrant:
ALFASOFT AS -#programnytt.com#-
Torgrim Sandvoll (torgrim@alfasoft.no)
Postboks 317
Lillestroem
,2001
NO
Tel. +47.64841590
Creation Date: 13-Feb-2008
Expiration Date: 13-Feb-2011
Domain servers in listed order:
ns2.proisp.no
ns1.proisp.no
Administrative Contact:
PRO ISP ANS
Jon Eivind Malde (eivind@proisp.no)
Gryvjene 13
Figgjo
null,4332
NO
Tel. +47.51200870
Fax. +47.21557532
Technical Contact:
PRO ISP ANS
Jon Eivind Malde (eivind@proisp.no)
Gryvjene 13
Figgjo
null,4332
NO
Tel. +47.51200870
Fax. +47.21557532
Billing Contact:
PRO ISP ANS
Jon Eivind Malde (eivind@proisp.no)
Gryvjene 13
Figgjo
null,4332
NO
Tel. +47.51200870
Fax. +47.21557532
Status:ACTIVE
; <<>> DiG 9.3.6-APPLE-P2 <<>> programnytt.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 55211
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 0
;; QUESTION SECTION:
;programnytt.com. IN A
;; ANSWER SECTION:
programnytt.com. 14400 IN A 88.87.35.46
;; AUTHORITY SECTION:
programnytt.com. 66703 IN NS ns1.proisp.no.
programnytt.com. 66703 IN NS ns2.proisp.no.
;; Query time: 217 msec
;; SERVER: 205.210.42.205#53(205.210.42.205)
;; WHEN: Wed Mar 24 22:23:26 2010
;; MSG SIZE rcvd: 94
Klage på tur til Directi og proisp.no.
Men inntil videre blokkerer jeg så godt jeg kan, både alfasoft.no og programnytt.com.
Og selvfølgelig proisp.no.
Og oppfordrer andre til å gjøre det samme når det gjelder spammere og spammervennlige ISP-er i Norge.
Forsåvidt ellers også.
Mener også å huske at Alfasoft spammet adressen min ved Universitetet i Tromsø også i den tida jeg jobbet der.
Tror de høstet en del adresser fra websider ved universitetet.
Programvaren deres er antakeligvis så fantastisk at alle burde vite om den. Den gang som nå.
Så de er ikke direkte ukjente som spammere.

